Expedities en Covid-19

Uiteraard is alle informatie rondom reizen naar het buitenland ook terug te vinden op de website van buitenlandse zaken.

Lees hieronder meer over de voorwaarden en hoe we omgaan met de maatregelen omtrent covid.

Geldteruggarantie bij negatief reisadvies door COVID-19

Vier weken voor de startdatum van een reis zal ForteVital dagelijks monitoren hoe de situatie in het land van bestemming is. We volgen hierin de informatie van het RIVM, het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de plaatselijke ontwikkelingen. Kan de reis doorgaan, dan ontvang je van ons een herbevestiging. Geldt er vier weken voor de startdatum een negatief reisadvies voor je bestemming(code rood of code oranje), of is het vanwege de corona maatregelen niet mogelijk om de reis door te laten gaan, dan kunnen we eerst met een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Als dit aanbod niet voldoet aan jouw verwachtingen, of je wilt om een andere reden afzien van de reis, zullen we het aan ons toegekomen bedrag restitueren. 

Houd er rekening mee dat als de situatie in het land van bestemming binnen vier weken voor de startdatum verandert, wij alsnog genoodzaakt kunnen zijn om de reis te wijzigen naar een andere bestemming of te annuleren.

Betalingsvoorwaarden

De expedities vallen onder de reisvoorwaarden (hyper link naar de reisvoorwaarden) van ForteVital. Onze betalingsvoorwaarden zijn als volgt:

Aanbetaling

Na totstandkoming van de overeenkomst dient binnen 14 dagen een aanbetaling van 30% per reiziger te zijn ontvangen. 

Restantbetaling

Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor vertrek te zijn voldaan. Bij totstandkoming van de Overeenkomst binnen 6 weken voor de aanvangsdatum van de Reis, dient de volledige reissom binnen 14 dagen en in ieder geval voor aanvang van de Reis te zijn voldaan.

Testen en vaccinaties

Afhankelijk van de situatie in Nederland en op bestemming kan als voorwaarde worden gesteld dat u effectief bent gevaccineerd tegen covid-19 of over een negatieve pcrtest beschikt die 48 uur voor de reis is afgenomen.  

Levels: Welke expeditie tocht is voor jouw geschikt

In deze blog kun je lezen en leren welke tochten voor jouw geschikt zijn en je kunnen uitdagen op...

Flexibiliteit circuitjes

Veel beweegplezier en laat ons het weten als je ineens je tenen kan aanraken of geen pijn meer...

Vrij en flexibel bewegen in de bergen door deze 6 oefeningen

Of je nu een helling omhoog loopt of je op en tussen rotsen beweegt, met deze zes oefeningen die je...

Verbeter je uithoudingsvermogen en haal meer uit jezelf en de bergen.

Als bergsporter/liefhebber is het belangrijk om aan je uithoudingsvermogen te werken. De meeste...

Klaar voor een onvergetelijke reis?

Meld je gratis aan voor een telefonisch adviesgesprek om jou te helpen de beste keus te maken op basis van jouw conditie, fitheid of pijnklachten.