Levels: Welke expeditie tocht is voor jouw geschikt

In deze blog kun je lezen en leren welke tochten voor jouw geschikt zijn en je kunnen uitdagen op jouw niveau.

 • Level A (1 ijspikkel) - geen berg ervaring
 • Level B (2 ijspikkels) - 1 tot 3 keer berg ervaring of gemakkelijker
 • Level C (3 ijspikkels) - 4+ berg ervaring of zeer sportief
 • Special - ervaren bergganger

 

Met welke tocht wil jij mee? 

Level A (1 ijspikkel) - geen berg ervaring:

 • 8-daagse Zuid Afrika , onder leiding van Antoinette

 

Deze expeditie is een perfecte eerste ervaring om kennis te maken met het bergwandelen of als het een hele tijd geleden is dat je een bergwandeling gemaakt hebt. 

Per dag kun je ongeveer 4 tot 8 wandel uren verwachten. Tijdens deze wandelingen gaan we ongeveer 800 tot 1000 hoogtemeters afleggen. Perfect om je lichaam op de proef te stellen in de prachtige noorse natuur en alles wat dat met zich mee brengt.

De accommodaties zijn voornamelijk berghutten en deze hebben voldoende voorzieningen om je comfortabel te voelen. In de berghutten krijg je eten, slaap je en kan je zelfs douchen.

je ontvangt van ons een gedetailleerde paklijst zodat je exact weet wat je mee moet nemen de bergen in. Vanzelfsprekend geven wij hier advies over tijdens de expeditie briefing die een aantal weken voor de expeditie begint plaatsvindt. Het is ook mogelijk om spullen te huren. Houd rekening met een rugtas van ongeveer 7 tot 12 kilo. Je hoeft je geen zorgen te maken of je dit aankunt, wij hebben verschillende trainingsplannen om je lichaam zo goed mogelijk voor te bereiden op deze belasting.

Vereisten

 • 5 km kunnen hardlopen of 10 a 15 km met 12 kg rugzak kunnen wandelen door afwisselend natuurterrein

 

Level B (2 ijspikkels) - 1 tot 3 keer berg ervaring of gemakkelijker :

 • 6-daagse Slovenië Triglav Remon en Jesper

Heb je genoten van een level A expeditie of ben je toe aan een nieuwe uitdaging dan staat deze expeditie jouw op het lijf geschreven!

Deze expeditie is perfect voor jou als je level A hebt gedaan, 1 a 3 keer een meerdaagse bergtocht ervaring(en) achter de rug hebt of als je vrij gemakkelijk 6-12 km kan hardlopen. 

Je kunt op deze expeditie 6 tot 10 wandel uren per dag verwachten op soms technische en uitdagende singletrails. De hoogtemeters op een dag kunnen oplopen tot de 1500 meter. Het wandeltempo zal iets hoger zijn dan met niveau A omdat we langere afstanden afleggen. Wees gerust, je in deze prachtige natuur bevinden zal het afzien meer dan waard zijn!

Naast het wandelen zullen we ook gaan “Klettersteigen” om de top van de Triglav te bereiken. Je zult hiermee begeleid worden door een lokale gecertificeerde berggids. 

De accommodaties van deze expedities zijn volledig ingericht op bergsport. Je zult hier geen douches aantreffen en water zul je grotendeels zelf bij je moeten dragen en koop je in de hut. Je slaapt in slaapzalen met stapelbedden. Het is inderdaad anders dan thuis, echter raak je snel gewend aan de berghutten en voor je het weet, wil je niet meer anders!

Je ontvangt van ons een gedetailleerde paklijst zodat je exact weet wat je mee moet nemen de bergen in. Vanzelfsprekend geven wij hier advies over tijdens de expeditie briefing die een aantal weken voor de expeditie begint plaatsvindt. Het is ook mogelijk om spullen te huren. Houd rekening met een rugtas van ongeveer 8 tot 12 kilo. je hoeft je geen zorgen te maken of je dit aankunt, wij hebben verschillende trainingsplannen om je lichaam zo goed mogelijk voor te bereiden op deze belasting.

Tijdens de expeditie zul je je lichaam fysiek en geestelijk uitdagen in één van de mooiste natuurgebieden van europa! 

Vereisten:

 • Hardlopen 6 tot 12 kilometer of 15 a 20 km met 12 kg rugzak gemakkelijk kunnen wandelen door afwisselend natuurterrein
 • Het volgen van een krachttraining schema (ontvang je van ons)

 

Level C (3 ijspikkels) - 4+ berg ervaring of zeer sportief: 

 • 8 daagse Monte Rosa Italië Jonas

De crème de la crème van het europese alpinisme. Het Monte Rosa massief. Deze expeditie is er voor de mensen die er geen genoeg van kunnen krijgen en niet bang zijn om zichzelf mentaal en fysiek flink uit te dagen! 

Dit is onze zwaarste tocht en daarom een uitstekende beproeving voor je lichaam. Je kan tussen de 7 tot 12 uur wandel uren per dag verwachten, veelal op stijgijzers omdat je op sneeuw en ijs loopt, daarnaast loop je in touwgroepen, je zit voor de veiligheid aan elkaar vast want soms moeten we over gletsjers heen stappen! 

De hoogtemeters kunnen oplopen tot de 2000m per dag. Veelal technisch, in koud weer en zelfs in het pikkedonker. 

We zijn vaak boven de 3000m. Met deze tochten zul je mogelijk last krijgen van de hoogte denk aan slecht slapen en hoofdpijn. In het ergste geval kan het zijn dat er door de gidsen wordt besloten om afdalen of van de route af te wijken. Het is daarom belangrijk om een basis niveau van fitheid en berg ervaring te hebben.

Je ontvangt van ons een gedetailleerde paklijst zodat je exact weet wat je mee moet nemen de bergen in. Vanzelfsprekend geven wij hier advies over tijdens de expeditie briefing die een aantal weken voor de expeditie begint plaatsvindt. Het is ook mogelijk om spullen te huren. Houd rekening met een rugtas van ongeveer 8 tot 14 kilo. Er komt meer uitrusting bij kijken dan bij de andere expedities, denk aan stijgijzer, pickel, klimgordel en touwen (deze hoef je niet zelf aan te schaffen).

De accommodaties van deze expedities zijn volledig ingericht op alpinisme. Je zult hier vaak geen douches aantreffen en water zul je grotendeels zelf bij je moeten dragen en koop je in de hut. Je slaapt in slaapzalen met stapelbedden. 

 

Vereisten:

 • Sportief aangelegd
 • 10 km+ hardlopen zonder problemen
 • Volgen een krachttrainingsprogramma
 • Bergervaring
 • Verplichte sportkeuring bij Sportarts de Kok in het Alrijne ZiekenhuisSpecial - ervaren bergganger:

 • 2023 Georgië 

Deze expedities is exclusief voor de ervaren bergbeklimmer (3 a 5) bij Fortevital de tochten kunnen variëren tussen level B en C. De mensen die meegaan zijn bekend met het concept en hebben berg ervaring. Deze specials zullen we vaak wisselen om een mooi divers aanbod te kunnen creëren voor ForteVital expeditie ambassadeurs. 

Deze tochten kunnen technisch zijn, maar dat hoeft niet het is afhankelijk van de tocht die we doen. Uiteraard hanteren we een strenge paklijst, maar grote kans dat jij alles al hebt en al behoorlijk compleet bent. 

De accommodaties van deze tocht kunnen zeer divers zijn van luxe tot primitief in een tentje.

 

 

Een Onvergetelijk Expeditie: Het Belang Van Een Goede Paklijst

Niet alleen is het van belang om fysiek en mentaal goed voor te bereiden op een expeditie, de...

Belastbaar de bergen in: Sterke heupen

Voorafgaand aan je bergactiviteiten is het essentieel om je heupen goed te trainen. Met behulp van...

Belastbaar de bergen in: Sterke kuiten

Je kuitspieren spelen een cruciale rol bij het behouden van stabiliteit tijdens...

Belastbaar de bergen in: Sterke enkels

Als je fit en mobiel bent, zal wandelen in de bergen veel aangenamer zijn. Thuis kun je je enkels...

Belastbaar de bergen in: Sterke rug

Het is niet prettig om in de bergen te sporten als je last hebt van rugklachten. Gelukkig zijn er...

Klaar voor een onvergetelijke reis?

Meld je gratis aan voor een telefonisch adviesgesprek om jou te helpen de beste keus te maken op basis van jouw conditie, fitheid of pijnklachten.