Wouter Schellart

Zo’n anderhalf jaar geleden ontmoette ik Jonas Föllmi van ForteVital bij een event van BNI. Na een sportief eerste deel van mijn leven was de klad erin gekomen. Mijn conditie was behoorlijk afgenomen en ik was zwaarder geworden. Ik was al een tijdje op zoek naar iets om de draad weer op te pakken en ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat in krachttraining te doen. Maar Jonas wist mij te triggeren: een programma met Solid Performance om via personal training en begeleiding fit te worden voor het ultieme doel: een hike in het hooggebergte van Slovenië met bepakking. Dit sprak mij bijzonder aan. En mij niet alleen. Vol enthousiasme ben ik samen met twee compagnons dit programma gaan doen.

En wat was het gaaf; het roer ging radicaal om. Op het gebied van voeding en op het gebied van sporten en bewegen, en dat onder de bezielende leiding van Jonas. Dat was in het begin wel even wennen, maar binnen mum van tijd wierp het zijn vruchten af. Ik voelde mij snel mentaal vooruit gaan, maar ook fysiek. Ik voelde mij steeds fitter worden, en na een maand of drie: ruim 10 kg eraf.

Uiteindelijk helemaal klaargestoomd voor de ultieme retraite in de bergen van Slovenië. En dit overtrof al mijn verwachtingen. Wat een ge-wel-dige trip. Alles was tot in de puntjes geregeld door Jonas en zijn crew. Van het ontbijt met koffie en pap, van de oefeningen aan dat fantastische meer en op de tweede dag met uitkijk hoog in de bergen over een bijzonder mooie vallei tot aan de begeleiding en de gezonde lunch onderweg. Tijd om je gedachten de vrije loop te laten en alles eens rustig de revue te laten passeren, zowel privé als zakelijk. En ondertussen genieten van de fantastische groep met mede-ondernemers, het natuurschoon en de fysieke inspanning. Want aan het einde van de dag voelde je echt behoorlijk een fikse hike achter de rug te hebben.

Dat mijn compagnons en ik meer dan tevreden zijn over ForteVital en Solid Performance en over hun programma moge duidelijk zijn. Ook zij zijn beduidend fitter en hier bijzonder goed te spreken. Eigenlijk plukt iedereen bij ons op kantoor de vruchten van onze deelname aan het programma. Iedereen is bewuster met zijn of haar gezondheid bezig.

Als al niet duidelijk is dat wij tevreden zijn, dan zegt het genoeg dat wij nog steeds bij Solid Performance in training zijn en eind augustus met dezelfde groep als vorig jaar opnieuw gaan hiken in Slovenië tijdens “Slovenië 2.0”. Het wordt moeilijk onze “1.0” te evenaren, maar ik weet zeker dat Jonas en zijn crew er alles aan zullen doen om ook dit weer een onvergetelijke ervaring te maken.

Jonas, dank voor alles. Ik denk dat jij voor mij een allesbepalende verandering teweeg hebt gebracht in mijn way of life. En juist de wijze waarop, rustig en met humor en op de juiste momenten fanatiek maar ook momenten van rust (de 80/20 regel, en de enige trainer die lachend een calorievolle slagroomschnitte aanbeveelt omdat hij weet hoeveel calorieën er nog verbrandt zullen gaan worden), heeft bij mij zo goed gewerkt. Jonas, ik heb bijzonder veel respect voor je als ondernemer maar ook als mens. Bedankt voor jouw hulp aan mijn fittere ik. Bedankt voor de fantastische ervaringen die we achter de rug hebben, en bedankt voor de fantastische ervaringen die nog zullen komen.

Juli 2018, Wouter Schellart (Spectrum Advocaten)

Levels: Welke expeditie tocht is voor jouw geschikt

In deze blog kun je lezen en leren welke tochten voor jouw geschikt zijn en je kunnen uitdagen op...

Expedities en Covid-19

Uiteraard is alle informatie rondom reizen naar het buitenland ook terug te vinden op de website...

Flexibiliteit circuitjes

Veel beweegplezier en laat ons het weten als je ineens je tenen kan aanraken of geen pijn meer...

Vrij en flexibel bewegen in de bergen door deze 6 oefeningen

Of je nu een helling omhoog loopt of je op en tussen rotsen beweegt, met deze zes oefeningen die je...

Verbeter je uithoudingsvermogen en haal meer uit jezelf en de bergen.

Als bergsporter/liefhebber is het belangrijk om aan je uithoudingsvermogen te werken. De meeste...

Klaar voor een onvergetelijke reis?

Meld je gratis aan voor een telefonisch adviesgesprek om jou te helpen de beste keus te maken op basis van jouw conditie, fitheid of pijnklachten.